Din kurv

Hvilken Type Ovn Skal Man Vælge

Valg af Ovn til vildmarksbad

Hvilke type ovn skal man vælge?

Her er vores erfaringer fra Nords A/S

Vores erfaring viser, at mange har brugt klor i badevandet, med en rustfri ståltype 304 ovn med fin succes. Den gængse holdning på mange forummer, og i mange opslagsværker er, at man skal bruge rustfri stål af typen 316, i forbindelse med klor.

Lidt teknisk forklaring. Både 304 + 316 er det, vi kalder Austenitisk stål, og er kun ganske svagt magnetisk. I stål typen 316 er, der tilsat specielt Molybdæn, som forbedrer korrosionsbestandigheden overfor saltvand.

I de rustfri kvaliteter ses, der spændingskorrosion når, der er klor til stede, og temperaturen er over 70-80C. Da de rustfri ovne typisk er meget varme, i få timer pr. dag/uge så når, der ikke, at opstå megen korrosion.

Omsat til alm. sprog, ser vi ikke megen korrosion/rust, på hverken 304 eller 316 ståltypen når, der anvendes klor i vandet. Skal man derimod have saltvand i vildmarksbadet, eller opstille det tæt ved havet eller fjorden, anbefaler vi altid en rustfri ovn i ståltypen 316.

Det er vigtigt, at rengøre og løbende vedligeholde alle overflader, da snavs kan være svært, at fjerne senere eller, der kan opstå områder med flyverust, som skal også poleres væk.

Skrevet af Jens Hovgaard, Maskiningeniør